Реальна допомога поляків: до продовження нафтопроводу "Одеса-Броди" вони хочуть підключити приватний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реальна допомога поляків: до продовження нафтопроводу "Одеса-Броди" вони хочуть підключити приватний бізнес

Енергетика
771
Польща пропонує залучити приватний бізнес до проекту продовження магістрального нафтопроводу Одеса – Броди до Плоцька (Польща), повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан з трибуни Верховної Ради в п’ятницю. “Польща пропонує залучити до проекту польських бізнесменів. Є такі пропозиції”, – сказав він.
При цьому Продан додав, що для початку практичної реалізації проекту повинна бути обгрунтована його економічна ефективність.
Як повідомлялося, нафтопровід Одеса – Броди довжиною 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з’єднав морський нафтовий термінал (МНТ) “Південний” (Одеська обл.) і систему магістральних нафтопроводів “ Дружба” в районі Бродів (Львівська обл.), був введений в експлуатацію в 2001 році. Хоча спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, потім використовувався в реверсному режимі (у напрямку терміналу “Південний”). Нафтопровід також використовувався для транспортування венесуельської нафти на Мозирський НПЗ (Білорусь).
Існує проект продовження нафтопроводу Одеса – Броди на 490 км до Плоцька (Польща) і далі до Гданська на Балтиці. Для його будівництва було створено спільне підприємство Sarmatia. Вже підготовлено техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) і плани з реалізації Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі аверсного використання нафтопроводу Одеса – Броди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас