Українці відмовляються від авіаперельотів через девальвацію гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці відмовляються від авіаперельотів через девальвацію гривні

Валюта
4032
Зростання курсу валют в Україні останнім часом призводить до зниження попиту на авіаперевезення, кажуть українські авіакомпанії.
Як повідомив комерційний менеджер єдиної української лоу-кост авіакомпанії “Візз Ейр Україна” Вадим Третяк, зазначена ситуація, насамперед, впливає на купівельну спроможність населення, а також робить значний вплив на вартість палива в гривні.
“Як бачимо з досвіду попередніх місяців, попит на авіаперельоти за таких умов знижується”, – сказав він.
У свою чергу, корпоративний секретар флагманського авіаперевізника країни – “Міжнародні авіалінії України (МАУ) Євгенія Сацька зазначила, що тарифи на перельоти, безумовно, прив’язані до долара, а значить, при зміні курсу в той або інший бік вартість авіаквитків змінюється відповідним пропорційним чином. аналогічним чином змінюються складові вартості авіаперельоту в цілому (паливо, обслуговування і т. д.).
“У зв’язку з тим, що доходи переважної більшості громадян України формуються в гривні, а індексації цих доходів при зростанні курсу валюти, як правило, не відбувається, то великий курсовий стрибок викликає зниження платоспроможного попиту. Ми як авіакомпанія, безумовно, відчуваємо це на собі. Внутрішні перельоти в цьому сенсі не виняток”, – констатує Сацька.
Комерційний менеджер “Візз Ейр Україна “ водночас підкреслює, що компанія як і раніше пропонує доступні ціни на авіаперельоти. В цілому гравці ринку радять пасажирам купувати квитки на весну і літо вже зараз, не відкладаючи “у довгий ящик”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас