Україна переплачує за російський газ, ця ціна явно не визначається ринковими силами - США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна переплачує за російський газ, ця ціна явно не визначається ринковими силами - США

Енергетика
1553
Вашингтон готовий надавати підтримку Україні для вирішення енергетичної проблеми. Влада США вважає, що Росія використовує питання про постачання енергоресурсів для чинення тиску на Україну, заявила представник Держдепу Дженніфер Псакі.
“Ми засуджуємо зусилля Росії, спрямовані на те, щоб використовувати енергетику як інструмент примусу України”, – сказала вона на брифінгу.
“Україна зараз платить $485 за тисячу кубометрів російського газу. Ця ціна явно не визначається ринковими силами. Це набагато більше того, що в середньому платять за газ країни-члени ЄС”, – заявила Псакі, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Представник Держдепу підкреслила, що Вашингтон готовий надавати підтримку Україні для вирішення енергетичної проблеми. Допомога може стосуватися термінового надання фінансових коштів, а також – консультацій з питань, пов’язаних з енергетикою. Крім того, США підтримують ідею організації, якщо в цьому буде необхідність, газових поставок в Україну з ЄС.
Через те, що проблема з оплатою поставок газу не вирішується, Газпром скасував знижку, що діяла протягом першого кварталу, і з 1 квітня ціна зросла з $268,5 до $385,5 за тисячу кубометрів. З 2 квітня Росія, денонсувавши “харківську угоду”, повернула експортне мито на газ, що поставляється Україні – ціна автоматично зросла до $485,5.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас