Суд заборонив проведення всіх проросійських акцій у Харкові - в інтересах "національної безпеки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив проведення всіх проросійських акцій у Харкові - в інтересах "національної безпеки"

Казна та Політика
1113
Групі харків’ян в особі відповідального Зайцева з 10 квітня заборонили проведення безстрокової акції.
Харківський окружний адміністративний суд заборонив групі проросійських активістів проводити мітинги в місті, повідомляє МедіаПорт в п’ятницю, 11 квітня.
“Групі харків’ян в особі відповідального Зайцева з 10 квітня заборонити проведення безстрокової мирної акції на території площі Свободи та площі Конституції, вулиць Мироносицької, Раднаркомівської, площі Привокзальній, проспекту Гагаріна, біля державних і місцевих установ та управлінь, біля виходів зі станцій метрополітену та інших місць, вулиць, скверів і площ, будівель і установ на території міста Харкова”, – йдеться в рішенні суду.
Мотивація заборони – “в інтересах національної безпеки та громадського порядку”. Самі ж активісти ще вчора заявили, що все одно мають намір проводити мітинг – з новим повідомленням від інших осіб або навіть без нього.
Нагадаємо, станом на 5:00 11 квітня Київський районний суд визначив запобіжний захід для 62-х з 65-ти підозрюваних у масових заворушеннях у Харкові. Троє підозрюваних відпущено під домашній арешт, відносно 59-ти обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У більшості випадків при обранні запобіжного заходу суд також визначав заставу.
Як повідомлялося, в неділю ввечері активісти захопили будівлю Харківської ОДА. У понеділок пізно ввечері міліція витіснила активістів з будівлі. У відповідь ті почали кидати у вікна каміння та пляшки із запальною сумішшю. На першому поверсі виникла пожежа. Пожежникам вдалося його локалізувати і погасити, проте разом з ними до будівлі проникли і частина активістів. В результаті антитерористичної операції у вівторок вранці були затримані 65 осіб. Усім їм оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.294 (масові заворушення) КК.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас