Депутати знизили ПДВ на ліки з 20% до 7% - але тільки з четвертої спроби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати знизили ПДВ на ліки з 20% до 7% - але тільки з четвертої спроби

Казна та Політика
1255
Верховна Рада з четвертої спроби прийняла законопроект № 4645, що передбачає, зокрема, усунення помилки щодо справляння ПДВ у розмірі 20% при ввезенні ліків в Україну. “За” проголосувало 239 народних депутатів.
Нагадаємо, Верховна Рада 27 березня прийняла закон про запобігання фінансової катастрофи та створенні передумов для економічного зростання в Україні, яким передбачається встановлення 7% ставки ПДВ на лікарські засоби, а також деякі ВМП як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Однак з тексту закону випало слово “ввезення”, тому до ліків з 1 квітня застосовуються загальні норми оподаткування (справляння 20% ПДВ замість 7%).
Після цього Міндоходов і зборів у своєму роз’ясненні вказало, що оподаткування ПДВ на лікарські засоби при ввезенні їх на митну територію України здійснюється на загальних підставах за ставкою 20%, а не 7%.
Це могло обернутися подорожчанням імпортних лікарських засобів на 60-80%, повідомив заступник директора компанії SMD Євген Жіводерніков.” Через девальвацію гривні ціни на лікарські засоби іноземного виробництва зростуть на 30 % протягом одного- двох місяців. Введення ПДВ в розмірі 7 % призведе до зростання цін ще на 21%. Якщо ПДВ на митниці складе 20 , то отримуємо ризик зростання цін на 70-80. Це може бути непідйомним вантажем для споживача”, – сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас