Повноваження делегації РФ в ПАРЄ можуть бути анульовані, якщо Росія не відмовиться від Криму - резолюція асамблеї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повноваження делегації РФ в ПАРЄ можуть бути анульовані, якщо Росія не відмовиться від Криму - резолюція асамблеї

Світ
1307
Парламентська асамблея Ради Європи зберегла за собою право анулювати повноваження делегації РФ, якщо Асамблея визнає такими, що не відповідають вимогами Ради Європи, дії Росії відносно України.
“Асамблея зберігає за собою право анулювати повноваження російської делегації, якщо РФ не піде на деескалацію конфлікту і не відмовиться від анексії Криму” – ця поправка була внесена в текст резолюції щодо повноважень російської делегації, яку Асамблея прийняла в четвер у Страсбурзі.
За цю поправку проголосував 101 делегат, 60 були проти, і таким чином вона була включена до тексту документа. Відповідно до резолюції ПАРЄ, російська делегація до кінця цього року позбавляється права слова.
Крім того, встановлюються і інші санкції: вона не зможе брати участі у роботі керівних органів і спостерігати за виборами в рамках місій.
Раніше в ході дискусії доповідач з питання про повноваження Штефан Шеннах підтвердив, що в січні наступного року може бути прийнято рішення про продовження санкцій відносно російської делегації. У відповідь на посилення первинного варіанту резолюції делегація РФ заявила, що достроково залишає сесію Асамблеї і залишає за собою право розглянути питання про свою подальшу участь у діяльності цієї організації.
Як повідомив на прес-конференції керівник російської делегації Олексій Пушков, питання щодо доцільності участі в роботі ПАРЄ делегація прийматиме без зайвого поспіху.
“Я думаю, що ми не будемо поспішати”, – повідомив він, додавши, що в найближчі два-три тижні буде зроблено відповідну заяву і про прийняте рішення керівництво ПАРЄ буде повідомлено.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас