ПАРЄ позбавила російську делегацію до кінця року права голосувати - але членство залишила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАРЄ позбавила російську делегацію до кінця року права голосувати - але членство залишила

Світ
636
ПАРЄ проголосувала за розширення санкцій, спочатку запропонованих у проекті резолюції щодо повноважень російської делегації – вона не тільки позбавляється до кінця року права голосу, але й не зможе працювати в керівних структурах асамблеї і брати участь у спостереженні за виборами.
Більшість членів ПАРЄ на пленарному засіданні підтримали поправку, яка, зокрема, говорить: “… щоб висловити своє засудження і несхвалення дій Російської Федерації стосовно України, асамблея приймає рішення призупинити такі права делегації РФ до кінця сесії 2014 року: право голосувати; право бути представленою в Бюро Асамблеї, Президентському комітеті, Постійному комітеті; право брати участь в місіях спостерігачів на виборах”.
За цю поправку проголосували 92 особи, 74 були проти і 19 утрималися.
Нагадаємо, в ПАРЄ розглядалися два варіанти санкцій проти РФ через події навколо Криму: м’який – позбавлення російської делегації права голосу до кінця року (Росія брала б участь у засіданнях Асамблеї, але без права голосу), і жорсткий – позбавити делегацію РФ повноважень.
Голова делегації Росії в ПАРЄ Олексій Пушков повідомив, що в разі прийняття рішення, що будь-яким чином обмежує права російських депутатів, він і його колеги покинуть зал засідань і складуть із себе повноваження, перериваючи свою участь у діяльності Ради Європи до кінця року.
9 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із засудженням дій Росії щодо приєднання Криму і проголосувала за негайне виведення російських військ з Криму у зв’язку з денонсацією угод щодо Чорноморського флоту.
У четвер, 10 квітня, російська делегація не з’явилася на засідання ПАРЄ. “Російська делегація влаштувала демарш і безславно втекла зі свого публічного побиття”, – написала народний депутат України Ірина Геращенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас