Вибори мерів в Україні вирішили проводити у 2 тури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори мерів в Україні вирішили проводити у 2 тури

Казна та Політика
829
Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про обрання міських голів у два тури. За проект закону авторства лідера Європейської партії України Миколи Катеринчука проголосували 245 народних депутатів.
У законопроекті розмежовані вибори сільських, селищних і міських голів (у містах з населенням менше 500 тис. жителів), які і надалі будуть проводитися за мажоритарною системою відносної більшості, і вибори міських голів (у містах з населенням більше 500 тис. жителів), яких пропонується обирати за мажоритарною виборчою системою абсолютної більшості.
Обраним міським головою (у містах з населенням понад 500 тис. жителів) буде вважатися кандидат, який отримав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.
“Якщо жоден з кандидатів на посаду мера не набере абсолютної більшості – буде проводитися повторне голосування по двох кандидатурах, які набрали найбільшу кількість голосів виборців”, – йдеться в пояснювальній записці до документа. У законопроекті значно деталізовано порядок проведення повторного голосування.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас