Загарбники Донецької ОДА не хочуть до Росії - запевняє Тарута (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загарбники Донецької ОДА не хочуть до Росії - запевняє Тарута (ВІДЕО)

Кримінал
1602
На думку Тарути, влада України помилково вважає, що в Донецьку сепаратисти.
Проросійські активісти, що захопили раніше Донецьку облдержадміністрацію, не хочуть до Росії, а хочуть поліпшити якість життя.
Про це заявив голова Донецької ОДА Сергій Тарута в інтерв’ю російському журналісту Олегу Кашину після зустрічі з людьми, які раніше захопили ОДА.
«У них не було сепаратистської риторики, вони хочуть просто краще жити, підвищувати заробітну плату. Вони не хочуть до Росії або куди-небудь іще», – сказав Тарута.
На думку голови ОДА, «влада України вважає, що там (у будівлі Донецької ОДА – ред.) багато радикальних представників зі зброєю, які готові до провокацій, оскільки для них (влади – ред.) потрібна картинка, яка сподобалася б ЗМІ з Росії».
Крім того, він додав, що не допустить силового сценарію, і закликав центральну владу України не вживати ніяких дій без погодження з ним.
Напередодні Тарута повідомив, що правоохоронці Донецької області покинули площу біля будівлі Донецької ОДА на прохання мітингувальників, але уточнив, що вони не переходили на бік сепаратистів.
З 6 квітня на Сході України проходять проросійські акції протесту, внаслідок яких були захоплені адмінбудівлі в Донецьку, Харкові та Луганську.
Проросійськи налаштовані активісти і прихильники федералізації України, що захопили напередодні будівлю Донецької ОДА, проголосили Донецьку народну республіку, а також було прийнято рішення “включити” Донецьку область до складу Російської Федерації і провести загальнообласний референдум не пізніше 11 травня. Активісти також звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести миротворчий контингент РФ.
У прокуратурі заявили, що дії мітингувальників у Донецьку кваліфіковані як дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Органи міліції почали розслідування за ч.1 ст.294 Кримінального кодексу (масові заворушення).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас