Україна має величезні можливості для розвитку - грузинський експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має величезні можливості для розвитку - грузинський експерт

Казна та Політика
1731
Грузинський аналітик Авігдор Джардені переконаний, що Україна має величезні перспективи і можливості для розвитку, зокрема, у зв’язку з преференціями, які відкриває ЄС для українських товарів на своєму ринку. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.
“Україна має величезні перспективи. Україна має величезні можливості для розвитку. Вона знаходиться зовсім поруч з Європою, і Європа відкрила “зелений коридор” для української промисловості”, – зазначив експерт і додав, що цим треба користуватися, розвивати економіку, не збільшуючи при цьому податкового навантаження, оскільки це було б помилковим.
Джардені вважає, що Україні варто брати приклад з держав, які досягли успіху за дуже короткий період. “Яким одразу вдалося стабілізувати систему, що знаходиться навіть у гіршому стані, ніж фінансова система і економіка України. Це – Грузія, особливо до 2007 року, це Туреччина, це деякі країни Балтії. Важливо не повторювати їхніх помилок і взяти те хороше, що вони вводять”, – зазначив він. На його погляд, український уряд повинен обмежити емісію грошей, скоротити фізично випуск нових грошей через кредити. Експерт також рекомендує не підвищувати податки. “Постаратися знайти якісь інші резерви. У Грузії коли скоротили податки, загальна сума зібраних податків різко зросла. Тому що були виведені з сірої зони великі суми. Зокрема, зарплати, які платилися в конверті, почали платити “білими”. І це краще, ніж тупе підвищення податків – гроші, виведені з “сірої” зони в “білу” зону. Тому коли підвищують податки, як би це не списували на те, що підвищують для багатих, реально все більше буде йти в “сіру” зону”, – сказав він. Джардені також закликає боротися проти корупції. Крім цього, він не є прихильником девальвації гривні, і вважає, що більше свободи в економіці, на фінансовому ринку послужить зміцненню національної грошової одиниці. “Якщо нова влада буде консервативна, йтиме шляхом заощадження, дасть більше свободи, вона дозволить ходити в Україні й іншим конкурентним валютам – євро, долару, рублю – це буде дуже непогано для української економіки”, – вважає експерт.
Він також переконаний, що українські олігархи зацікавлені в незалежності країни, працюють на неї, тому гасла боротьби проти них називає популістськими.
Нагадуємо, в березні Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу схвалила зняття мит на український експорт до Євросоюзу до 1 листопада цього року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас