Україна і Білорусь поглиблять співпрацю в галузі АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусь поглиблять співпрацю в галузі АПК

Аграрний ринок
736
Міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко обговорили поглиблення співпраці в галузі АПК, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду.
Під час зустрічі Ігор Швайка відзначив позитивну динаміку і конструктивний характер українсько-білоруського співробітництва в сфері АПК і підкреслив важливість подальшого розвитку взаємодії в рамках українсько-білоруської робочої групи щодо збільшення взаємної присутності на ринках України та Республіки Білорусь сільськогосподарської, харчової та іншої продукції.
Також він зазначив, що зараз в Україні діє досить розгалужена мережа торгівлі молочної та м’ясної продукції. Також відзначив важливість врегулювання питання з постачаннями в Україну білоруської молочної продукції.
Сторони обговорювали цінову ситуацію на імпортовані з Білорусі молокопродукти. Ігор Швайка запропонував провести консультації між ветеринарними службами з усіх питань імпорту-експорту молочної продукції, включаючи питання надання права поставок зазначеної продукції в Україну.
На зустрічі були розглянуті також питання двостороннього співробітництва в галузях рослинництва і насінництва, харчової та переробної промисловості, ветеринарного та фітосанітарного контролю, сільськогосподарського машинобудування тощо.
Зі свого боку, Валентин Величко висловив задоволення нинішнім рівнем розвитку двостороннього співробітництва, водночас відзначивши, що співпраця і надалі поглиблюватиметься.
На завершення зустрічі Ігор Швайка запросив білоруську делегацію взяти участь у міжнародній виставці “Агро-2014”, а також у презентації основних пріоритетів розвитку аграрного сектора України за участю акредитованих в Україні посольств і міжнародних фінансових організацій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас