Гряде новий обвал фондового ринку: найбільші інтернет-компанії світу втратили $ 275 млрд всього за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гряде новий обвал фондового ринку: найбільші інтернет-компанії світу втратили $ 275 млрд всього за місяць

Фондовий ринок
5463
Чотирнадцять найбільших технологічних компаній світу втратили близько однієї п’ятої своєї ринкової вартості, або 275 мільярдів доларів. Про це повідомляє The Financial Times. Обвал фірм галузі виявився найсильнішим з моменту глобальної фінансової кризи 2008 року. При цьому ринок акцій в цілому в останні тижні перебуває біля рекордних значень.
Зокрема, індекс біотехнологічних компаній на біржі NASDAQ з кінця лютого становить близько 20 відсотків. Нові софтверні компанії на зразок Workday, Splunk і Fire-Eye впали на 30-40 відсотків.
Обвал торкнувся як американських, так і східноазійських паперів. Китайська група Tencent впала на біржі в Гонконгу на 20 відсотків, корейська Naver знизилася на 10 відсотків, а японська Rakuten – на 7 відсотків.
У США Facebook обвалився на 22 відсотки, а Twitter і LinkedIn втратили 40 відсотків вартості. Google, один з лідерів світової інтернет-галузі, впав на 12 відсотків.
Як пише видання, явища може мати два пояснення. Одне з них пов’язане з технічною корекцією на ринку, оскільки акції компаній інтернет-галузі були трохи переоцінені. Інше засноване на загальному зміні настроїв на світових ринках через кризу навколо України і можливе підвищення ставок ФРС. У цьому випадку акції сектора можуть виступати в ролі «канарки у вугільній шахті», що сигналізує про прийдешній загальний спад.
Одним з найбільших обвалів технологічних компаній в історії став так званий крах доткомів у 2000-2001 роках. Тоді лопнув пузир, викликаний переоцінкою вартості багатьох інтернет-фірм в кілька разів. Слідом за обвалом на біржі послідувала економічна криза, що торкнулася США і меншою мірою Європи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас