Україна ще не стикалася з таким масштабом зловживань в економічній сфері - генпрокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна ще не стикалася з таким масштабом зловживань в економічній сфері - генпрокуратура

Казна та Політика
4353
Стан боротьби з організованою злочинністю і корупцією в державі, а також шляхи для ефективної протидії цим злочинам стали головною темою координаційної наради керівників правоохоронних органів, яку провів у Генеральній прокуратурі України перший заступник генерального прокурора Микола Голомша. Про це повідомляє прес-служба відомства.
“Закликаю колег зі Служби безпеки України та органів внутрішніх справ об’єднати зусилля для якнайшвидшого розкриття масових вбивств, які сталися під час мирних акцій протесту, а також розслідування всіх корупційних схем у сфері економіки та фінансів у період з 2010 по 2014 рік”, – зазначив Голомша.
Також перший заступник генерального прокурора сказав, що завдяки ефективній співпраці з СБУ, МВС, а також Національним банком України, правоохоронним органам вже вдалося викрити 14 фінансових установ, через які було відмито 140 млрд гривень державних і бюджетних коштів.
“За всю історію України правоохоронні органи не стикалися з таким масштабом зловживань і порушень у фінансовій та економічній сферах, як ми побачили на прикладах діяльності окремих посадових осіб. Це була чітка ієрархічна структура злочинної організації, яка починалася з владних структур, де продумувалися різні схеми для відмивання державних коштів через так звані “пральні банки” і “податкові ями”. Сьогодні ми проводимо активну роботу з документування всіх цих злочинів”, – акцентував Голомша.
Серед основних причин, за якими відбулися зазначені зловживання, перший заступник генерального прокурора назвав незадовільну і неефективну роботу відповідних спецпідрозділів.
“На самому початку нашої роботи ми зіткнулися з ситуацією, коли спецпідрозділи по боротьбі з організованою злочинністю, відповідальні особи та служби, які покликані документувати і розслідувати корупційні злочини в органах державної влади, в тому числі у вищих ешелонах влади, такої роботи не вели. Незважаючи на те, що журналістами та громадськими організаціями вже були напрацьовані відповідні матеріали, правоохоронні органи цими розслідуваннями не займалися”, – повідомив перший заступник генерального прокурора.
Підсумовуючи, Голомша висловив сподівання, що визначені координаційною нарадою спільні заходи допоможуть активізувати роботу з викриття всіх злочинних діянь колишньої влади.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас