Вимоги МВФ негативно позначаться на економіці України - Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимоги МВФ негативно позначаться на економіці України - Світовий банк

Казна та Політика
3570
Виконання Україною вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) може призвести до падіння рівня споживання та інвестицій у виробництво, що позначиться на темпах зростання економіки. Про це йдеться в доповіді Світового банку по Україні передає ІТАР-ТАРС.
“Всі заходи, передбачені пакетом допомоги МВФ (збільшення тарифів на газ і ЖКГ – Ред.) негативно позначаться на купівельній спроможності населення, і знизять можливість уряду щодо збільшення видатків бюджету цього року. Таким чином, в 2014 році ми очікуємо падіння як рівня споживання, так і виробничих інвестицій”, – наголошується в доповіді.
За оцінками фахівців СБ, в 2014 році рівень споживання може впасти до 8%. У той час як падіння інвестицій у виробництво не буде настільки значним.
Перехід на гнучкий обмінний курс валюти допоможе скоротити розрив рахунку поточних операцій. “Водночас, очікуване незначне зростання економік основних торговельних партнерів призведе до того, що знизиться запит на експорт українських товарів та послуг”, – зазначають експерти СБ.
За оцінкою Світового банку, відновлення співпраці з МВФ та іншими міжнародними партнерами має підвищити довіру інвесторів до України і знизити витрати на зовнішнє фінансування, що призведе до стабілізації рівня обсягів резервів Нацбанку України на рівні обсягу імпорту за два місяці.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас