Медведєв: при продовженні критичної ситуації з оплатою Україною газу є підстави перейти на авансові платежі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: при продовженні критичної ситуації з оплатою Україною газу є підстави перейти на авансові платежі

Енергетика
473
Прем’єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що у разі непогашення Києвом заборгованості за поставлений газ Москва може повернутися до авансової форми справляння платежів.
На нараді у президента РФ Д.Медведєв нагадав, що між Росією і Україною продовжує діяти договір, укладений у 2009 році, “однією з умов якого є перехід на авансову форму оплати, якщо не погашається заборгованість”.
“Якщо триває ця, ​​по суті критична, ситуація, я вважаю, що є всі підстави застосувати перехід на попередню систему оплати поставок газу”, – підкреслив Д.Медведєв.
Зі свого боку президент Росії Володимир Путін зазначив, що “ситуація складається складна, якщо не сказати, критична”. Він поцікавився особисто думкою глави уряду, як діяти в цих умовах.
“Ми з усіма партнерами дотримуємося принципу про те, що укладені договори повинні виконуватися”, – зазначив Д.Медведєв. При цьому він підкреслив: “Скажімо прямо, ми вже могли застосувати перехід на аванс, але ми цього не робили, розуміючи складну ситуацію в економіці України”.
“На даний момент договір продовжує діяти, і цього не оспорюють і особи, що де-факто виконують повноваження вищих посадових осіб України. При цьому ми розуміємо, що ціна змінилася з урахуванням відпадання відомих знижок і непідписання протоколу на наступний період, а також денонсації Харківських угод”, – сказав російський прем’єр.
Водночас, сказав він, “загальні підходи залишилися”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас