Російська розвідка намагалася викрасти документи одного з управлінь СБУ на Сході України: затримано 7 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська розвідка намагалася викрасти документи одного з управлінь СБУ на Сході України: затримано 7 осіб

Кримінал
1891
Співробітники СБ України затримали чотирьох осіб – громадянина РФ і трьох громадян України, які намагалися передати представнику російської спецслужби жорсткі диски з серверів одного з управлінь СБУ на Сході України. Про це повідомили в прес-службі СБУ.
У прес-службі СБУ зазначили, що “з метою заволодіння матеріалами української спецслужби, російська розвідка залучила агентурну мережу з числа мешканців Луганська та Запоріжжя”.
“Для безпосередньої реалізації операції співробітник російської спецслужби С. вночі 8 квітня прибув на кордон України поблизу Бєлгорода. Залишивши автомобіль в прикордонні, о 23 годині він перетнув український кордон. На заздалегідь підготовленому автомобілі тієї ж ночі він прибув до Харкова, де переховуючись, очікував “кур’єра”.
З метою недопущення заволодіння матеріалами, що належать державі, іноземними спецслужбами, співробітники СБ України затримали усіх чотирьох осіб. У них вилучено 5 жорстких дисків, які є власністю держави. Встановлено, що один із затриманих в 2002 році притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство”, – йдеться в повідомленні. Зараз проводяться відповідні слідчі дії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас