Кабмін схвалив законопроект, що передбачає до 5 років ув'язнення за підкуп на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив законопроект, що передбачає до 5 років ув'язнення за підкуп на виборах

Казна та Політика
447
Кабінет міністрів України схвалив законопроект про підвищення відповідальності за порушення виборчих прав громадян, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“Ми схвалили законопроект. Він передбачає п’ять років позбавлення волі за відповідне порушення, якщо намагаються підкупити виборця і якщо виборець із задоволенням підкуповується. Там штраф від 1700 до 5400 гривень, або ж термін до п’яти років”, – сказав він журналістам у Києві в середу.
Як повідомлялося, з ініціативою ухвалення цього закону виступив сам А.Аваков разом з групою фахівців.
За його словами, мова йде про покарання за підкуп виборців, підтасовування результатів волевиявлення, підробку виборчої документації та інші правопорушення під час виборів.
“Ще одна новація для українського законодавства – ввести кримінальну відповідальність для виборців, які погоджуються взяти кошти та інші матеріальні блага в обмін на голосування за того чи іншого кандидата або політичну силу”, – пояснив міністр.
Якщо виборець погодиться віддати свій голос в обмін на грошові або матеріальні вигоди, він повинен нести відповідальність: “це може бути штраф у розмірі від 1700 до 5400 грн або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк”.
“Якщо на гарячому спіймають осіб, які пропонують виборцю прийняти “угоду”, то вони відповідатимуть перед законом, це може бути тюремне ув’язнення на термін від п’яти до семи років”, – додав глава МВС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас