Громадська діяльність - це сьогодні фактично єдине, що контролює корупцію в Україні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадська діяльність - це сьогодні фактично єдине, що контролює корупцію в Україні - експерт

Казна та Політика
400
Антикорупційна експертиза Міністерства Юстиції носить достатньо обмежений характер. При аналізі постанов та законодавчих актів у Міністерстві дивляться на надто широкі дискреційні повноваження, які надаються органам влади чи правові пробіли. Однак, не шукають більш широкого контексту, вважає голова ради Transparency International Ukraine Андрій Марусов. “Якщо подивитися з суто юридичної точки зору, то багато з актів Кабінету Міністрів наче б то чисті. Але якщо подивитися на більш широкий контекст, на бенефіціарів, то виявляємо, що це лобістський корупційний нормативний акт або рішення”, – розповів Марусов.
Корупційні схеми можливо зруйнувати, але для цього потрібно, аби Кабінет Міністрів активно залучав громадськість до антикорупційної експертизи і передивився методологію, якою зараз він користується. “Фактично зараз громадська діяльність – це єдине, що вносить у цю сферу зміни. Дуже багато чиновників на середній ланці залишилися ті ж самі. І вони так само продовжують далі так працювати і діяти. І якщо ми не будемо це по-іншому оцінювати, є великі ризики, що цей уряд, ці чиновники можуть це далі використовувати”, – пояснив директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран.
Більше про виявлені корупційні ризики в уряді читайте у статті “Корупційні схеми у Кабміні можуть витягнути із бюджету понад 5 млрд: мова йде про 21 корупційний ризик“
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас