Як у СРСР: скандальний медіа-менеджер Кисельов заборонив в Росії "Голос Америки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у СРСР: скандальний медіа-менеджер Кисельов заборонив в Росії "Голос Америки"

Світ
1877
Рада керуючих з питань мовлення США (BBG), що координує роботу “Голосу Америки” і “Радіо Свобода”, отримала листа від російського журналіста Дмитра Кисельова про переривання співробітництва.
Директор агентства “Росія сьогодні” повідомив, що контракт на мовлення радіо “Голос Америка” на довгих хвилях продовжувати не стануть.
“Ми не збираємося співпрацювати”, – йдеться в листі Кисельова у відповідь на запит компанії про продовження контракту на мовлення в Росії.
Голова BBG Джефф Шелл розцінив це рішення як обмеження свободи слова, зазначивши, що російські канали і радіостанції, в тому числі і ті, що належать агентству “Росія сьогодні”, безперешкодно віщають в США та інших країнах світу.
Проте “Голос Америки” і “Радіо Свобода”, яке витіснили з російських частот ще в 2012 році, продовжать працювати для російської аудиторії за допомогою онлайн-платформ і супутникової передачі даних.
За радянських часів “Голос Америки”, разом з радіостанцією “Свобода”, влада піддавала глушінню російською мовою та іншими мовами народів СРСР. Нагадаємо, головного пропагандиста Росії Дмитра Кисельова позбавили литовської медалі за те, що він “ганьбив честь нагороди”.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас