Держава хоче звільнити близько 12 тисяч соцпрацівників - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава хоче звільнити близько 12 тисяч соцпрацівників - думка

Казна та Політика
1433
Без роботи можуть залишитися 12 тисяч соціальних працівників в Україні. Такі наслідки матиме рішення Уряду про скорочення фінансування соціальної сфери, повідомила під час прес-конференції Василина Дибайло, директор партнерства “Кожній дитині”:
“Скорочення бюджету на 308 млн грн може обернутися зростанням, зокрема, рівня соціального сирітства. Адже сім’ї, з якими ведуть роботу соцпрацівники за відсутності професійної підтримки, віддаватимуть дітей в інтернати. Скорочуючи фінансування, уряд повинен мати докази, що ніяких наслідків це не спричинить. Таке рішення повністю суперечить діям країни, що прагне в ЄС”.
Влада прийняла таке рішення необдумано, і наслідки будуть величезні, говорить Світлана Толстоухова, президент Ліги соціальних працівників України:
“Ми витратили величезні сили, щоб влаштувати тисячі людей у сфери соціальної роботи, навчити їх. Багато людей переїхали з міст жити у село. Вони провели оцінку ситуації, виявили людей у складних життєвих обставинах, працюють із ними. Тепер таких людей через рішення Уряду змушують писати заяви про звільнення або за власним бажанням, або за згодою обох сторін. Ми підрахували: щоб звільнити 12 тисяч соцпрацівників у законодавчому порядку, держава має витратити 318 млн грн – трохи менше, ніж сума, яку хочуть зекономити на цьому ж звільненні” – говорить Толстоухова.
Посада соціального працівника в Україні офіційно була введена у 2012 році.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас