Заворушення в Донецьку невигідні Ахметову - запевняє Тарута — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заворушення в Донецьку невигідні Ахметову - запевняє Тарута

Казна та Політика
1502
Губернатор Донецької області Сергій Тарута вважає, що бізнесменові Рінату Ахметову не вигідні сепаратистські заворушення в Донецькій області.
“Хаос – це зниження рейтингу країни, за цим слідує і зниження вартості компаній і активів, тому хто-хто, а Ахметов перший зацікавлений у високій капіталізації своєї компанії, а для цього необхідний, безумовно, високий рейтинг нашої країни”, – вважає Тарута.
Він також висловив сподівання, що Росія не введе свої війська в область. “Я сподіваюся, що цього не станеться. І, мені здається, що це більше сьогодні зовнішня риторика тих політиків, які хочуть дестабілізувати ситуацію. Я сподіваюся, що в даному випадку Кремль розуміє, що Україна – братська країна, і що будь-які силові сценарії не потрібні ані Росії, ані Україні, тому що Україна буде в цьому випадку захищати свої інтереси, а це довгий і невщухаючий конфлікт, який не потрібен нікому”, – підсумував Тарута.
Нагадаємо, в понеділок сепаратисти захопили будівлю Донецької облдержадміністрації. Вони проголосили створення Донецької народної республіки. Депутати міськради та облради у відповідь заявили, що загарбники будівлі не представляють ані місто, ані область, не мали жодних повноважень і їх рішення не мають ніякої сили.
Вночі донецькі сепаратисти провели переговори з віце-прем’єр-міністром Віталієм Яремою за посередництва олігарха Ріната Ахметова. Вони пообіцяли уряду здати зброю. Проте вранці сепаратисти оголосили, що чекають штурму міліції і не збираються розходитися. Вони закликають жінок залишитися біля Донецької ОДА і стати живим щитом.
Раніше спецпідрозділи МВС звільнили від сепаратистів будівлю Головного управління Служби безпеки України в Донецькій області.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас