Провести вибори в умовах стабільності - головне завдання уряду, - західний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провести вибори в умовах стабільності - головне завдання уряду, - західний експерт

264
Забезпечити легітимний виборчий процес і не дати зірвати вибори сепаратистським безладам на Сході – головне завдання українського уряду з метою збереження цілісності країни. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту телеканалу БТБ заявив аналітик в секторі безпеки та міжнародних відносин Петро Волейков (Варшава).
“Наступний етап – вибори. Вони мають відбутися, це головне завдання уряду. Зараз росіяни намагаються зробити їх неможливими через ситуацію в Східній Україні. Якщо вибори відбудуться в умовах нестабільності в цих регіонах, Росія може заявити, що вони були нелегітимні. А це розв’яже їй руки. Другий сценарій – вони не стануть анексувати території, але буде федералізація, м’яка анексія. Це матиме катастрофічні наслідки для Києва, бо означатиме, що Київ втратить контроль над імпортом частини країни, над її економічними ресурсами, які необхідні для того, щоб країна розвивалася. Це проблема. Але економіка – проблема номер один зараз”, – зазначив експерт. Волейков зазначив, що новій владі буде складно отримати довіру жителів Сходу країни, адже цей регіон перебуває під сильним пропагандистським впливом Росії.
“Уряд, який не є всеосяжним, а включає в себе тільки дві партії, дійсно стоїть на тонкому льоду на Сході. Я вважаю, що скасування мовного закону стало великою помилкою, це тільки підігріло проросійські настрої. Ці помилки були зроблені, зараз їх потрібно виправити. Уряд повинен спробувати стабілізувати ситуацію, використовуючи сили поліції. Найважливішою річчю є економіка. Її потрібно стабілізувати. Гроші МВФ повинні піти на реформи”, – зазначив аналітик. Він нагадав, що свого часу Польща так само, як і Україна, переживала тяжкий перехідний період, але іншого шляху до істотних змін в державі нема.
“Ми знаємо це за прикладом Польщі. Перехідний період дався дуже тяжко. Багато людей втратили роботу і залишалися безробітними місяці або навіть роки. Деякі регіони увійшли в глибоку кризу через закриття державних фабрик і заводів. Але ця ціна має бути заплачена за перетворення. Немає іншого шляху. Україна не може розраховувати на Санта-Клауса, який прийде з мішком грошей. Навряд чи Захід таке зробить”, – підсумував Волейков.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас