Американці виділять $13,5 млн на підвищення енергетичної безпеки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці виділять $13,5 млн на підвищення енергетичної безпеки України

Енергетика
500
Бюджет нового чотирирічного проекту американського агентства USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” щодо підвищення енергетичної безпеки в 17 містах країни шляхом сприяння залученню коштів міжнародних фінансових організацій і приватних інвесторів становитиме $13,5 млн.
Такі дані оприлюднило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) напередодні презентації співпраці з USAID в рамках зазначеного проекту у сфері енергоефективності і чистої енергії та обміну меморандумами про співпрацю з муніципалітетами, запланованого на 10 квітня у Києві.
“Бюджет проекту USAID становить $13,5 млн. В Україні реалізується американською компанією International Resources Group, її міжнародними та місцевими партнерами”, – йдеться в повідомленні міністерства.
Українські міста-партнери проекту не уточнюються.
За даними Мінрегіону, в рамках реалізації проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” 17 міст-партнерів також отримають допомогу у створенні та вдосконаленні Планів дій стабільного енергетичного розвитку (ПДСЕР) Угоди мерів Європейського Союзу.
Крім того, зазначеним проектом передбачена допомога містам-партнерам у реалізації ПДСЕР, плануванні, підготовці та фінансуванні проектів чистої енергії, впровадженні системи енергоменеджменту та моніторингу, а також надання методики розрахунку й обліку викидів вуглекислого газу (CO2) в атмосферу.
“Разом з тим проект USAID розроблятиме методики моніторингу та перевірки економії енергії, скорочення викидів парникових газів, їх економічну ефективність для заходів, здійснюваних у рамках ПДСЕР”, – наголошується в повідомленні.
За даними Мінрегіону, проектом також передбачені інформаційні кампанії в містах-партнерах з метою підвищення обізнаності населення з питань енергоефективності.
Головними партнерами проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” виступають Мінрегіон та Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг.
USAID (United States Agency for International Development) – незалежне агентство федерального уряду США – відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.
За даними USAID, його місія в Україні полягає в наданні допомоги в процесі переходу країни до демократії та ринкової економіки, підтримки діяльності щодо зниження негативних наслідків перехідного періоду для найбільш уразливих верств населення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас