Кількість нових вакансій в США збільшилася в лютому до максимуму за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість нових вакансій в США збільшилася в лютому до максимуму за 6 років

Світ
278
Кількість нових відкритих вакансій в США збільшилася в лютому 2014 року до максимального рівня більш ніж за шість років, повідомляє MarketWatch.
Ці дані, на думку експертів, є сигналом прискорення темпів зростання зайнятості в країні в найближчі місяці.
За інформацією міністерства праці, кількість нових робочих місць в лютому зросла на 4% порівняно з тим же місяцем 2013 року – до 4,17 млн. – максимуму з січня 2008 року.
Кількість нових вакансій в приватному секторі збільшилася на 5%, в ​​держсекторі – знизилася.
“Звичайно зростання кількості вакансій є передвісником збільшення кількості робочих місць в економіці”, – відзначають аналітики Stone & McCarthy Research Associates.
За оцінками Stone & McCarthy, лютневі темпи підвищення кількості нових вакансій відповідають щомісячному приросту кількості робочих місць в американській економіці на рівні 200 тис. – це трохи вище середнього показника першого кварталу 2014 (178 тис.).
На кожну відкриту в США вакансію в лютому припадало 2,5 безробітних – це мінімальний показник з липня 2008 року, в січні він становив 2,6.
Незважаючи на позитивні сигнали, поки що рано говорити про те, що ринок праці США вже поза небезпекою, відзначають експерти.
Як зазначила раніше голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен, кількість людей, які довгий час залишаються без роботи, становить значну частку всіх безробітних в США.
Крім того, кількість людей, що залишають робочі місця, на сьогодні набагато нижча рівнів, що відзначалися до рецесії, що говорить про слабку впевненість американців у своїй здатності знайти нову роботу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас