Японська надійність стає міфом: Toyota відкликає по всьому світу 6,76 млн автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська надійність стає міфом: Toyota відкликає по всьому світу 6,76 млн автомобілів

Фондовий ринок
2100
Найбільший автовиробник світу Toyota Motor Corp. відкликає з ринку 6,76 млн автомобілів по всьому світу за 5 програмами забезпечення якості, під які підпадають 27 моделей машин, повідомляє агентство Bloomberg.
Акція Toyota є однією з найбільших в історії світового автопрому. Рекордне відкликання Toyota був зафіксований в жовтні 2012 року – 7,43 млн автомобілів.
Оскільки деякі моделі беруть участь одразу в декількох відкликаннях, фактична кількість автомобілів зменшується до 6,39 млн. Прес-служба Toyota попередила, що кількісні дані є попередніми і можуть бути скориговані в будь-який момент.
Причини, що спонукали автовиробника діяти, полягають в несправності і дефектах цілої низки деталей і вузлів – від кабелю подушок безпеки з боку водія до направляючої сидінь і стартера двигуна. Поки що Toyota невідомо про аварії або нещасні випадки, пов’язані з такими несправностями, заходи носять превентивний характер.
Як пише The Wall Street Journal, до відкликання включені такі моделі Toyota, як Corolla, Matrix, RAV4 і Highlander. AP додає до них Yaris (у ряді країн – Vitz), Urban Cruiser (xA) і Hilux 2004-2010 років випуску. За даними Bloomberg, також зазначаються Toyota Camry і автомобілі сторонніх виробників – Pontiac Vibe і Subaru Trezia.
“Щось не так. Можливо, Toyota доведеться переглянути весь виробничий процес. Навіть якщо проблема пов’язана з постачальниками, Toyota несе за неї відповідальність”, – заявив Bloomberg аналітик Advanced Research Japan Кодзі Ендо. За його оцінками, нинішнє відкликання коштуватиме Toyota 10 тис. ієн на автомобіль – від 60 млрд до 70 млрд ієн ($588-686 млн).
На країни Європи припадає близько 825 тис. автомобілів, що відкликаються. Акції Toyota подешевшали на 3,1% на торгах у Токіо в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас