Молдавського суддю посадили за хабар у 200 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдавського суддю посадили за хабар у 200 доларів

Кримінал
255
У Молдові засуджений до позбавлення волі суддя Теленештського районного суду (Теленештський район розташований в центральній частині країни) Георге Попа, викритий в отриманні хабара в розмірі 200 доларів. Про це повідомляє Publika.md.
Суддю засудили до семи років ув’язнення. Його також зобов’язали заплатити штраф у 160 тисяч леїв. За даними молдовської прокуратури, це перший випадок, коли викритий у корупції суддя засуджений до реального терміну позбавлення волі.
Сам Попа стверджує, що справа проти нього сфабрикована. За даними Noi.md, вирок він має намір оскаржити.
Георге Попа був затриманий у жовтні минулого року в своєму кабінеті. За інформацією «Комсомольської правди в Молдові», його затримали після отримання 200 доларів від адвоката однієї із сторін, що брали участь в цивільному процесі. За цю суму суддя, як повідомлялося, обіцяв зняти з розгляду скаргу іншого боку.
За даними Національного центру з боротьби з корупцією, в 2013 році в Молдавії почастішали випадки виявлення хабарництва серед чиновників. За цей співробітники НЦБК затримали понад 400 осіб, що приблизно на 30 відсотків більше показника 2012 року. До судів в 2013 році було направлено близько 170 корупційних справ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас