Банки США мають знайти ще $68 млрд для безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США мають знайти ще $68 млрд для безпеки

Фондовий ринок
490
Банкам США варто підвищити показники ліквідності, щоб довести свою безпеку регуляторам.
Банківські регулятори США у вівторок підвищили цільовий показник рівня резервів на рахунках восьми найбільших американських банків, необхідний для покриття проблемних кредитів і неефективних інвестицій. За оцінками ФРС, до кінця 2017 р. банки будуть змушені підвищити рівень надлишкових активів до $68 млрд. Нове правило було схвалене Федрезервом, Федеральною корпорацією страхування депозитів і Контролером грошового обігу.
У заяві ФРС особливо підкреслюється, що банки, які “занадто великі, щоб збанкрутувати” (too big to fail), обов’язково повинні підвищити рівень ліквідності.
Регулятори протягом останніх декількох років висувають вимоги щодо рівня капіталу банків. Вони вже встановили певний рівень ліквідності, який банки повинні підтримувати для покриття можливих збитків від ризикованих кредитів та інвестицій.
Нове правило встановлює співвідношення власних і позикових коштів банку на рівні 5%, що менше, ніж необхідний рівень резервів банків для покриття “поганих” кредитів.
Міжнародні правила вимагають показника достатності капіталу великих банків на рівні 3%. Можна зробити висновок, що нове правило США з необхідним показником в 5% посилює вимоги до банків. При цьому рік тому регулятори розглядали підвищення співвідношення власних і позикових коштів банку до 6%.
Варто зазначити, що незважаючи на те, що $68 млрд – величезні гроші, для восьми найбільших банків США (JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York, State Street), які в минулому році отримали прибуток у розмірі $80 млрд, ця сума не є непідйомною.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас