Війська РФ перегрупувалися вздовж кордону з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війська РФ перегрупувалися вздовж кордону з Україною

Казна та Політика
5079
Російські військові поки що не робили спроби перетнути держкордон.
За інформацією групи Інформаційний Опір війська Російської Федерації у прикордонній зоні здійснили перегрупування, однак спроб перетину державного кордону з Україною не вчинили, про це в середу, 9 квітня, у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.
«Протягом ночі з 8 на 9 квітня в східних регіонах України зберігалася напружена ситуація. За нашими даними, російські війська в 200-км прикордонній зоні здійснили перегрупування. Однак безпосередніх спроб перетнути державний кордон частинами та підрозділами армії РФ зафіксовано не було», – написав Тимчук в соцмережі.
За словами Тимчука, російські військові отримували запити на організацію «коридору» на держкордоні до 5:00 9 квітня.
«Сценарій зводився до того, що групи сепаратистів повинні були нейтралізувати наші прикордонні наряди на одній з польових доріг в Луганській області та відслідковувати переміщення українських військ поблизу кордону. Забезпечивши, таким чином, безперешкодний прохід підрозділів російських військ на українську територію. З тим, щоб потім російські військові прийшли на допомогу сепаратистам, які захопили адмінбудівлі в містах східної України (варіант «зелених чоловічків»)», – додав Тимчук.
На даний момент, за його словами, запланований російською стороною сценарій не реалізований.
«Однак це не означає, що супротивник не спробує реалізувати його знову. Ми відстежуємо ситуацію», – написав Тимчук.
Раніше видання The Financial Times повідомило, що військові експерти впевнені, що подальше введення російських військ на територію України стало б помилкою для Володимира Путіна. Вони вважають, що у РФ є потенціал для використання військової потужності, але вона може зіткнутися з проблемами вже на першій стадії, оскільки не готова до тривалої кампанії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас