Несподівана очікуваність: Янукович і росіяни хочуть від Ахметова більше мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Несподівана очікуваність: Янукович і росіяни хочуть від Ахметова більше мільярда гривень

Фондовий ринок
6968
Господарський суд Донецької області призначив на 15 квітня розгляд позову ТОВМАКО-трейдинг” до ТОВ “Метінвест холдинг”. Відповідна постанова розміщена в держреєстрі судових рішень, пишуть “Наші гроші”.
Як наголошується, компанія Олександра Януковича 17 березня подала позов до фірми Рината Ахметова з вимогою стягнення 94,36 млн гривень. Подробиць позову в судових постановах не наведено.
3 квітня було призначено засідання Арбітражного суду Ростовської області за позовом “Сбербанку Росії” до “Ростовської вугільної компанії”, ВАТ “Запоріжсталь” і ще трьох російських компаній. Всі ці фірми пов’язані з групою Ріната Ахметова.
“Сбербанк” вимагає від ахметовських фірм повернути 84,19 млн доларів, що є частиною від кредиту в розмірі 3 млрд рублів, наданого “Ощадбанком” на будівництво шахт “Бистрянська” 1 і 2 потужністю 750 тисяч тонн коксівного вугілля. Дані про результати розгляду поки що невідомі.
“Ростовська вугільна компанія” вирішила будувати шахти ще в 2005 році. Тоді “Запоріжсталь”, якій належить 90% “РУК” належала “Midland Resourсes” Едуарда Шифріна й Алекса Шнайдера, а також групі “Індустріал”. У 2011 році пакет “Midland” викупила невідома група російських інвесторів, у 2012 році частку “індастріал” придбав “Метінвест” Ахметова.
Ще 10% “РУК” належить фірмі “Паритет” Олександра Михальова, брата екс-міністра промисловості Ростовської області Сергія Михальова.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас