Єврокомісія створює "групу підтримки України" - для стабілізації економічної та політичної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія створює "групу підтримки України" - для стабілізації економічної та політичної ситуації

Казна та Політика
744
Європейська комісія оголосить сьогодні про створення групи підтримки України, яка працюватиме під керівництвом єврокомісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.
«Група визначатиме і координуватиме необхідну допомогу з українською владою та сприятиме стабілізації економічної та політичної ситуації, допомагаючи у проведенні реформ», – пояснили у Брюсселі.
Звітувати про роботу групи будуть безпосередньо президентові Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу і верховному представникові ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, Кетрін Ештон.
Крім того, робота групи може бути поширена і на Грузію й Молдову.
Як повідомлялось, у березні Єврокомісія ухвалила рішення про надання Україні €1 млрд фінансової допомоги у вигляді середньострокового кредиту.
З часу повалення режиму Віктора Януковича Європейський союз неодноразово заявляв про дипломатичну і фінансову підтримку України, втім наполягав на тому, що Україна має провести низку реформ і передусім здійснити кроки для подолання корупції в правоохоронній, судовій сфері та органах державної влади.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас