Чим запам'ятався вівторок: скасований утилізаційний збір на авто, парламент прийняв закон про люстрацію суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'ятався вівторок: скасований утилізаційний збір на авто, парламент прийняв закон про люстрацію суддів

1890
В Україні скасовано утилізаційний збір на імпортні та переобладнані авто
Рада скасувала утилізаційний збір. За відповідний законопроект у другому читанні і в цілому проголосували 228 депутатів. “Проектом передбачається звільнення від оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу на підакцизний легковий автомобіль”, – йдеться в пояснювальній записці.
Паливо подешевшає: АМКУ зобов’язав нафтотрейдерів знизити роздрібні ціни на бензин
Антимонопольний комітет України надав низці учасників ринку пального України обов’язкові для розгляду рекомендації щодо перегляду в бік зниження роздрібних цін на моторні бензини і дизельне паливо. За даними АМКУ, протягом лютого-березня на АЗС ПІІ “Лукойл Україна”, ПП “Окко нафтопродукт”, ТОВВОГ Рійтейл”, ТОВ “Альянс Холдинг”, ТОВ “Паралель”, ПАТ “Укрнафта”, ТОВ “Авіас”, ТОВ “Веста Сервіс”, ТОВ “Бел Оіл” ціни на бензини і дизельне паливо зросли майже на 3 грн на кожному літрі. Так, наприкінці січня ціни на бензин А-95 становили 10,40-11,39 грн/л, станом на 7 квітня – 13,79-14,39 грн/л.
У Харкові провели антитерористичну операцію, за 12 хвилин заарештовано 70 сепаратистів – МВС
Правоохоронні органи провели в Харкові антитерористичну операцію, затримавши 70 осіб за підозрою в сепаратизмі. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
Близько 6:40 вівторка він повідомив: “Харків. Почалася антитерористична операція. Центр міста перекритий. Як і станції метро. Не хвилюйтеся. Завершимо – відкриємо”. А вже через 12 хвилин: “ Будинок Харківської ОДА знову зачищено від тих, хто підпалили вночі і захопили будівлю. Заарештовано близько 70 сепаратистів”.
ЄС готовий заморозити будівництво російської газової труби в обхід України
Європейський Союз може заморозити будівництво газопроводу “Південний потік” по дну Чорного моря. Як пише “The Daily Telegraph”, це буде першою серйозною санкцією ЄС по відношенню до Росії за анексію Криму. Видання посилається на витік інформації із зустрічі голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу з болгарськими політиками.
Буде судова революція: парламент прийняв закон про люстрацію суддів
Народні депутати проголосували за законопроект (№4378-1) про відновлення довіри до судової системи. Відповідне рішення підтримали 234 народних депутатів. Закон передбачає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції. За пояснювальною запискою, документ визначає, що перевірка суддів проводиться протягом одного року з моменту формування тимчасової спеціальної комісії, порядок створення якої також визначений за цим законом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас