Нова влада України не хоче боротися з корупцією - Transparency International — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова влада України не хоче боротися з корупцією - Transparency International

Казна та Політика
11314
Більшість українських чиновників високого рівня не хоче змінювати ситуацію щодо засилля корупції у владі, заявив виконавчий директор Transparency International Україна Степан Хмара.
“Це нова влада зі старими обличчями. В українському кабінеті міністрів є 17 міністрів і один прем’єр -міністр. Я знаю там тільки три нових обличчя. Тільки три. Решта з них старі, працювали чиновниками на різних посадах. У парламенті взагалі все старі обличчя. Вони звикли використовувати корупцію як звичайний засіб життя. І зараз вони теж не хочуть кардинально змінювати ситуацію”, – сказав він.
За словами Хмари, більше 400 українських чиновників часів Віктора Януковича взяли участь у кампанії моніторингу способу життя, яку проводить Transparency International. “Я повинен сказати, що серед них 80 посадових осіб високого рівня мали великі проблеми з корупцією. Фактично кожен п’ятий чиновник існує за рахунок корупційних грошей”, – зазначив він.
Організація вимагає кардинально змінити правила гри, в тому числі в правоохоронних органах України, підкреслив виконавчий директор Transparency International Україна.
“Повторити сценарій Грузії, влада якої була дуже хороброю. Там звільнили поліцейських і організували новий конкурс для інших людей. Ми намагаємося зробити те саме в Україні, але у нас є дуже сильний опір з боку співробітників правоохоронних органів”.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас