ВМС США випробували модернізований винищувач Super Hornet — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВМС США випробували модернізований винищувач Super Hornet

Технології&Авто
968
ВМС США провели випробування модернізованої версії винищувача F/A-18E/F Super Hornet, повідомляє Flightglobal. Літак, розроблений американським авіабудівним концерном Boeing, отримав назву Advanced Super Hornet. Військові визнали випробування винищувача успішними. За словами керівника проекту F/A-18 у ВМС США капітана Френка Морлі, отримані дані дозволять сенаторам визначитися зі збільшенням замовлень на літаки сімейства F/A-18E/F.
На сьогодні Конгрес і Сенат США розглядають можливість збільшення замовлень на винищувачі Super Hornet і літаки радіоелектронної боротьби E/A-18G Growler в рамках оборонного бюджету на 2015 фінансовий рік (розпочнеться 1 жовтня 2014 року). До теперішнього часу купівля нових літаків до бюджету включена не була, проте командування ВМС США вже оголосило про бажання придбати 22 додаткових літаків Growler.
За даними Boeing, найбільш значними елементами модернізації F/A-18E/F є конформні паливні баки і підвісні контейнери озброєння, що дозволяють дещо знизити ефективну площу розсіювання бойового літака і збільшити його бойовий радіус. Крім того, на винищувач встановлені вдосконалені двигуни, бортове радіоелектронне обладнання та радіолокаційна станція з активною фазованою антеною решіткою.
Avdanced Super Hornet (ASH) оснащена і інфрачервоною пошуковою системою, яка дозволяє виявляти і класифікувати різні типи цілей за їх тепловим випромінюванням. За даними концерну Boeing, позначення ASH буде присвоюватися не тільки поліпшеним винищувачам сімейства Super Hornet нової споруди, а й модернізованим літакам такого типу зі складу ВМС США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас