Путін має право в будь-який момент ввести війська на південний схід України - сенатор РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін має право в будь-який момент ввести війська на південний схід України - сенатор РФ

Світ
6053
Президент Російської Федерації Володимир Путін “теоретично” має право одноосібно вирішувати, чи вводити війська в Україну. Про це заявив УНІАН голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки, сенатор Віктор Озеров.
Він уточнив, що Рада Федерації не відміняла дозволу на введення російської армії на територію України. “Рада Федерації дала згоду президенту Російської Федерації з метою забезпечення безпеки життя людей на використання збройних сил. Ми цю постанову не скасовували”, – підкреслив Озеров. Озеров відзначив, що за російським законодавством, рішення про кількість сил і засобів, кількості особового складу, озброєнь і військової техніки, а також місця застосування визначає президент Росії самостійно. На питання, чи може Путін у будь-який момент ввести війська на південний схід України, Озеров відповів, що “теоретично, так”. Водночас він запевнив, що Росія не зацікавлена ​​в застосуванні військової сили в Україні.
Крім того, Озеров розповів, що РФ може брати участь у миротворчій операції, тільки якщо є міжнародне оформлення рішення Ради безпеки ООН або, наприклад, в рамках СНД.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас