"Богдан-Моторс" наростив випуск автомобілів майже на 26% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан-Моторс" наростив випуск автомобілів майже на 26%

Фондовий ринок
754
ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”, що об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан”, у січні-березні 2014 року збільшило випуск автомобілів на 25,8% порівняно з аналогічним періодом 2013 року – до майже 1,5 тис. одиниць.
Як повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, у тому числі виробництво легкових автомобілів збільшилося майже на 43% – до 1,49 тис. машин. При цьому в березні на заводі в Черкасах випущено 813 легкових автомобілів, що на 20,8% більше від показника лютого – 2014 і втричі більше, ніж у березні минулого року.
На сьогодні завод випускає автомобілі під брендами “Богдан”, JАC, а також Lifan і Great Wall.
Зокрема, за прес-релізом збутової компанії “Богдан Авто Холдинг”, в квітні в дилерській мережі початі продажі 5-дверного седана С-класу JAC J5 за ціною від 127,5 тис. грн у стартовій на сьогодні модифікації Elegant, а до кінця 2014 року планується почати продажі бюджетної модифікації JAC J5 – Comfort.
У корпорації “Богдан” відзначають як і раніше низьке завантаження виробничих потужностей і знову наголошують на необхідності дієвих державних програм з підтримки виробництва (у тому числі зниження податкового навантаження на фонд заробітної плати), стимулювання споживчого попиту, а також збереження існуючих “правил гри” на авторинку, в тому числі утилізаційного збору.
АК “Богдан Моторс” об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан” з виробництва легкових автомобілів потужністю 120-150 тис. од. (Lada, Hyundai і автомобілі під власним брендом) в Черкасах і автобусів та тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис. на рік.
Наприкінці минулого року після завершення тривалих переговорів з партнером корпорація почала повномасштабне виробництво легкових автомобілів JAC, які має намір також експортувати за межі України.
У поточному році корпорація спочатку запланувала випустити 21,5 тис. легкових автомобілів. Підприємство в 2013 році скоротило чистий збиток на 40,1% порівняно з 2012 роком – до 190,79 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас