Дніпропетровський суд відібрав титановий рудник у російської компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровський суд відібрав титановий рудник у російської компанії

Фондовий ринок
3013
Господарський суд Дніпропетровської області 26 березня розірвав договір оренди землі, яку Васильківський район виділив компанії “Демуринський ГЗК”, що нині належить російській корпорації “ВСМПО-Авісма”, під титановий рудник.
Як пише Hubs, під кар’єр для видобутку руди фірма отримала сім гектарів земель сільськогосподарського призначення. Тобто умови використання земельних ділянок не відповідали їх цільовим призначенням.
Тепер Демуринському ГЗК потрібно не тільки повернути землю власнику, але і привести її у початковий вигляд. Зробити це буде непросто, оскільки сам кар’єр відкрили ще в 2006 році, а з кінця 2012 року на ньому ведеться активний видобуток
ВСМПО-Авісма” – найбільший в світі виробник титану, зливків і прокату. Корпорація придбала Демуринський ГЗК влітку 2012 року. Його основна цінність – велика ділянка Вовчанського родовища титано-цирконієвих руд із запасами ільменіту більше 2 млн тонн.
Нагадаємо, громадяни РФ володіють кожною десятою компанією з рейтингу 200 найбільших в Україні. Список найбільших російських активів в Україні очолюють три державні банки РФ – Промінвестбанк (належить ЗЕБу), Сбербанк Росії і ВТБ.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас