В Україні можуть ввести штраф 8,5 тисяч грн за нечесні податкові декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести штраф 8,5 тисяч грн за нечесні податкові декларації

Казна та Політика
1374
Кабмін пропонує ввести штраф до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8,5 тис гривень) за подання свідомо неправдивих даних у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.
Відповідний законопроект передбачає внесення змін до низки законодавчих актів у сфері державної антикорупційної політики.
Зокрема, до Кодексу про адміністративні порушення пропонується ввести норму, за якою чиновник піддається штрафу від 150 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2 550-8 500 гривень) за подачу свідомо неправдивих даних у декларації про доходи.
Законопроектом також пропонується дозволити спеціальну конфіскацію майна неповнолітніх порушників або визнаних судом неосудних громадян, звільнених через це від кримінального покарання.
Водночас, пропонується вилучити з низки статей Кримінального кодексу норму про конфіскацію незаконно отриманого майна, у тому числі контрабанди.
Також пропонується зобов’язати суди застосовувати до порушників штраф, виходячи з двократного розміру незаконно отриманого прибутку.
Крім того, законопроектом передбачено введення кримінальної відповідальності (до 3 років, з тяжкими наслідками – до 8 років в’язниці) за зловживання владою або службовим становищем.
Водночас, пропонується виключити статтю про відповідальність за нездійснення посадовою особою певних дій з метою отримання хабара.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас