Україна може відновити зростання ВВП з 2015 р. - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може відновити зростання ВВП з 2015 р. - ЄБА

Казна та Політика
312
Україна після зниження ВВП протягом січня-вересня 2014 року може стабілізувати цей показник у четвертому кварталі, а з 2015 року ВВП почне зростати.
Такий прогноз озвучив президент Європейської бізнес асоціації (ЄБА), генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала в ході презентації у вівторок результатів індексу інвестиційної привабливості України за перший квартал 2014 року.
“У першому-третьому кварталі ВВП демонструє негативну динаміку. З четвертого кварталу ми очікуємо стабілізації і зростання з 2015 року”, – сказав він.
При цьому Т. Фіала відзначив, що економіка України має передумови до зростання ВВП, починаючи вже з четвертого кварталу 2014 року, проте “поки що ті проблеми, які створює Росія, сильно псують картину”.
“Це і ціни на газ, і обмеження українського експорту до Росії, окупація Криму. Росія завжди створювала проблеми для України”, – сказав він.
За даними дослідження, проведеного ЄБА, після найнижчого за всю історію проведення дослідження індексу інвестиційної привабливості в четвертому кварталі 2013 року, коли він становив 1,81 з п’яти можливих, за підсумками першого кварталу 2014 індекс зріс до 2,72, що є найбільш високим показником з 2011 року.
Оцінка інвестиційної привабливості України проводилася ЄБА спільно з дослідницькою компанією InMind. Індекс інвестпривабливості розраховується як середнє арифметичне оцінок п’яти аспектів інвестиційного клімату. Респонденти відповідають на запитання, обираючи одну із запропонованих відповідей. Після чого відповіді аналізуються, використовуючи п’ятибальну систему. Респондентами виступили 105 керівники компаній-членів Асоціації, які представляють найбільших іноземних та вітчизняних інвесторів. Опитування компаній-членів ЄБА проходить щокварталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас