Чорновіл готовий стати єдиним кандидатом від опозиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл готовий стати єдиним кандидатом від опозиції

52
Народний депутат Тарас Чорновіл може спробувати зробити те, чого не вдалося свого часу досягнути його батькові - стати президентом. “На час президентських виборів ми повинні все-таки бути готові до якогось іншого кандидата від опозиції, ніж Віктор Ющенко. Мені здається, що у мене якась певна потенція в цьому напрямку є”, -- заявив він в коментарі газеті “Поступ”.
Чорновіл і раніше в інтерв’ю говорив, що має президентські амбіції. Але тоді він зазначив, що поки є чинник Ющенко, в президенти він не піде. Проте зараз все більше почали розповсюджуватися чутки, що Чорновіл в обмеженому колі все частіше заявляє про свій намір балотуватися в президенти, передає “Українська правда”. “Зрозумійте, я не кидаю заяв. Просто, коли мені задають питання ”А якщо буде так, а не так», то мені треба на них відповідати”, - говорить він.
Проте Чорновіл запевняє, що не буде розкольником в опозиції. Він може висунути свою кандидатуру на президентських виборах тільки у випадку, коли Ющенко не буде балотуватися.
“У момент, коли вся опозиція буде поставлена виключно на одного кандидата, можуть бути колосальні проблеми, оскільки може повторитися 1999 рік. Тоді одних вбили, інших залякали. Я б також дуже стерігся, що Ющенко повторить свою позицію 1998-99 року, відмовившись тоді від участі в президентських гонках під впливом того, що сталося з Гетьманом і Чорновілом”, -- говорить Тарас Чорновіл.
На питання “Поступа”, чи буде він балотуватися, якщо опозиція вирішить висувати кількох підставних кандидатів, щоб відвернути увагу влади від “знищення” Ющенко, Чорновіл назвав такий варіант реальним. “Все буде залежати від обставин”, -- ще раз наголосив Чорновіл. На питання, чи не вважає він, що, у разі зняття кандидатури Ющенко, на його місце стає автоматично Юлія Тимошенко або Олександр Мороз, а не Тарас Чорновіл, останній сказав: “Відносно Тимошенко, то у мене є дуже багато в цьому випадку і сумнівів, і претензій. Я бачу там весь час дуже серйозні амбіції. Але після деяких останніх парламентських голосувань і подій і після досить безславного фінішу опозиційного підйому 2001 року, у мене є застереження відносно реальності кандидатури Тимошенко”. З приводу Мороза, Чорновіл сказав, що навіть би підтримав його кандидатуру, але, на його думку, Мороз багато втратив як кандидат в президенти через участь в “Канівській четвірці” і через те, що його діяльність за останні роки в основному зводилася до плівок Мельниченко.
За матеріалами:
Воля.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас