США: події на сході України організовані Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: події на сході України організовані Росією

Казна та Політика
1199
Офіційний представник держдепартаменту США Дженіфер Псакі заявила, що події останніх днів у східній Україні були організовані Росією.
“Добре відомо, що ті, хто виступає в цих різних районах, є проросійськими сепаратистами. Існують досить добре підтверджені припущення, що декому з цих виступаючих платять, і вони не є місцевими жителями. Все це викликає у нас серйозне занепокоєння”, – сказав вона на брифінгу у відомстві.
Дипломат зазначила, що в телефонній бесіді з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, що відбулася напередодні, держсекретар США Джон Керрі повідомив, що “Сполучені Штати спостерігають за подіями останніх 24 годин в Харкові, Донецьку, Луганську і Маріуполі з великою стурбованістю, а також зазначив, що, як представляється, ці події не почалися спонтанно”.
За словами Псакі, Керрі “закликав Росію публічно відмежуватися від дій сепаратистів, саботажників і провокаторів, до деескалації ситуації та діалогу, а всі сторони – утримуватися від агітації в Україні”.
Дипломат також зазначила, що при оцінці ситуації в Україні Вашингтон користується повідомленнями української влади, а не твердженнями Росії.
Їй були задані запитання про те, “чи покладаються вони (США) на український уряд, оцінюючи те, що відбувається”, а також чи вислухав держсекретар Джон Керрі роз’яснення ситуації головою МЗС РФ Сергієм Лавровим у телефонній бесіді, що відбулася напередодні.
Псакі відповіла: “Звичайно, ми підтримуємо тісні контакти з українським урядом, і, звісно, саме з ним ми працюємо щільно. Вони знаходяться на місці подій, тому саме їх інформація часто є надійною і своєчасною”.
Разом з тим дипломат зазначила, що не має інформації про російських військах на кордоні з Україною і їхніх діях.
“Те, що стосується військ (російських на кордоні) та їх переміщеннях, то я не володію незалежними підтвердженнями про те, що все це означає”, – сказав вона.
Нагадаємо, в понеділок МЗС РФ розповсюдив заяву, в якій “вимагав припинити необгрунтовані звинувачення на адресу Росії” у зв’язку з подіями на сході України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас