SEC створила спецгрупу для перевірки хедж-фондів і компаній прямого інвестування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC створила спецгрупу для перевірки хедж-фондів і компаній прямого інвестування

Світ
155
Комісія з цінних паперів і бірж ( SEC) США створила особливу групу для перевірки діяльності хеджових фондів і компаній прямого інвестування, пише Economic Times.
Оскільки закон США про реформу фінансового сектора потребує регулювання таких компаній, спецгрупа вивчить цілий спектр питань, пов’язаних з роботою ринку прямого інвестування, ємність якого оцінюється в $3,5 трлн. Зокрема, очікуються перевірки методики оцінки активів, процедури розкриття інформації про оплату послуг таких компаній та їхньої взаємодії з інвесторами.
SEC регулярно проводить перевірки низки фінансових установ, щоб забезпечити дотримання законодавства. Однак комісію критикують за те, що ці перевірки не допомагають виявити великі махінації, наприклад, як у випадку з багатомільярдною фінансовою пірамідою Бернарда Мейдоффа.
Комісія вже звернулася до Конгресу США із запитом на виділення додаткових коштів для фінансування перевірок. Як заявила минулого тижня голова SEC Мері Джо Уайт на слуханнях у комітеті Палати представників, в 2013 році регулятору вистачило ресурсів на перевірку лише 9% від загального числа зареєстрованих консультантів з інвестицій.
Разом з тим агентство Bloomberg в понеділок цитує внутрішню доповідь SEC. Виявляється, більшість компаній прямого інвестування завищують вартість своїх послуг і витрати в рахунках, що виставляються тим компаніям, акціями яких вони володіють. Доповідь дає підстави очікувати цілої хвилі санкцій з боку SEC, зазначає Bloomberg.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас