Уряд обговорить з банкірами адміністрування податку на депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд обговорить з банкірами адміністрування податку на депозити

Кредит&Депозит
2444
Кабінет міністрів України продовжує обговорювати з банками та бізнесом адміністрування прогресивного податку на пасивні доходи фізичних осіб, який буде введено з 1 липня 2014 року, повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак.
“За сумами поки ми нічого міняти не будемо. Ми ведемо дискусії, сьогодні з банкірами ще раз поговоримо про те, як будемо адмініструвати цей податок”, – сказав О.Шлапак на брифінгу за результатами засідання Кабінету міністрів у Києві в понеділок. Він також зазначив, що уряд виправив допущену раніше в законі “Про запобігання фінансової катастрофи” технічну помилку про введення в період з 1 квітня по 1 липня 5% податку на депозити фізичних осіб.
“Не буде ніякого податку на відсотки за депозитами, а з 1 липня набуде чинності той податок, про який ми так давно розповідали: він буде сплачуватися раз на рік і буде оплачуватися кумулятивно, виходячи з усіх пасивних доходів, у тому числі відсотків за депозитом”, – сказав О.Шлапак. Як повідомлялося, термін введення оподаткування відсотків за ставкою 5% неодноразово переносився, востаннє – до 2015 року.
Водночас у прийнятому законі “Про запобігання фінансової катастрофи” закріплена нова норма, що припускає оподатковування всіх пасивних доходів, в тому числі і банківських відсотків, що перевищують на рік 17 прожиткових мінімумів (близько 20,7 тис. грн), за прогресивною шкалою ставок 15-17-20-25%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас