У РФ довіра промисловців до економіки впала до чотирирічного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ довіра промисловців до економіки впала до чотирирічного мінімуму

Світ
471
Індекс підприємницької впевненості (ІПВ) щодо промисловості Росії в березні знизився на 1 відсотковий пункт порівняно з лютим і становить мінус 4 відсотки, впавши до показників чотирирічної давнини. Такі дані наводяться в огляді Вищої школи економіки, передає РИА Новости.
Експерти ВШЕ відзначають, що незважаючи на відсутність очевидних провалів, російська промисловість продовжує стагнувати. Березневе опитування виявило незначне погіршення більшості основних операційних показників, що характеризують стан ділового клімату в галузі. Так, лише 18 відсотків учасників опитування повідомили, що їхні підприємства збільшили в березні обсяг відвантаженої продукції порівняно з попереднім місяцем. Прогнози щодо випуску продукції також виявилися на майже дворічному мінімумі.
Фінансові показники промислових підприємств також схильні до коливань. За даними ВШЕ, 17 відсотків керівників повідомили про скорочення власних фінансових коштів порівняно з попереднім місяцем, а 22 відсотки – про зменшення прибутку.
У березні зріс песимізм респондентів щодо зростання цін як на сировину і матеріали, так і на реалізовану продукцію. Зростання цін на сировину в аналізованому періоді порівняно з лютим зафіксували 25 відсотки респондентів. Найгірші оцінки були востаннє отримані в січні 2013 року.
За деякими прогнозами, серйозний удар по вітчизняній промисловості може завдати подальше зниження курсу національної валюти, внаслідок якого дорожчає імпортне обладнання та матеріали. При цьому з найбільш серйозними проблемами стикаються автовиробники, які й так зазнають серйозних труднощів через падіння внутрішнього попиту. У цій галузі вже почалися масові звільнення.
За оцінками Мінекономрозвитку, чистий відтік капіталу в першому кварталі 2014 року становить понад 60 мільярдів доларів, побивши показники всього минулого року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас