Прокуратура встановила незаконність приватизації Януковичем "Межигір'я" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура встановила незаконність приватизації Януковичем "Межигір'я"

Нерухомість
789
Прокуратура Київської області встановила незаконність приватизації “Межигір’я” усуненим Верховною Радою України з посади Президента України Віктором Януковичем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.
“Прокуратура… перевірила законність передачі в оренду та подальшого викупу товариством “Танталіт” і… Януковичем земельних ділянок… Вказані земельні ділянки загальною площею майже 130 га передані в оренду і надалі продані з порушенням вимог ст. ст. 142, 149 Земельного кодексу України”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, зазначені ділянки були відчужені розпорядженнями Вишгородської районної державної адміністрації, хоча, як зазначає прокуратура, відчуження, передача в оренду та подальший продаж земель рекреаційного призначення належать до компетенції Кабінету міністрів України.
“За результатами перевірок прокуратурою пред’явлено два позови Вишгородській ОДА, ТОВ “Танталіт” і громадянинові Віктору Януковичу про скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів та витребування земель площею 129,28 га вартістю понад 105 млн грн на користь держави”, – додали в прес-службі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас