МБРР надасть Україні позику у розмірі $382 млн для модернізації 10 комунальних підприємств у сфері теплопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МБРР надасть Україні позику у розмірі $382 млн для модернізації 10 комунальних підприємств у сфері теплопостачання

Кредит&Депозит
406
Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) надасть Україні позику в обсязі $382 млн для модернізації 10 комунальних підприємств у сфері теплопостачання.
За повідомленням прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в понеділок, таку угоду з МБРР досягнуто в результаті проведених переговорів урядовою делегацією України під головуванням заступника міністра Мінрегіонбуду – керівника апарату Григорія Семчука.
Раніше повідомлялося з посиланням на О.Вілкула, Кабінет міністрів на засіданні 12 лютого 2014 року прийняв рішення залучити кредит МБРР у розмірі близько $382 млн на реалізацію проекту з впровадження енергозберігаючих технологій у сфері централізованого теплопостачання на 10 підприємствах ТКЕ. Переговори між сторонами планувалися на 21-22 лютого.
Як повідомлялося, попередньо йдеться про кошти в розмірі до близько $382 млн, з яких близько $332 млн – кредит МБРР, близько $50 млн – кошти “Фонду чистих технологій”.
За попередніми умовами МБРР, термін кредитування становитиме 18 років з п’ятирічними кредитними канікулами.
Очікується, що реалізація проекту “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України” дозволить 10 підприємствам – учасникам в рамках модернізації об’єктів теплоенергетики знизити споживання природного газу на 3,2%, або на 47,1 млн куб. м на рік, а також скоротити виробничі витрати на 11%, або 467 млн ​​грн на рік.
Для участі в зазначеному проекті відібрано “Вінницяміськтеплоенерго”, “Міськтепловоденергія” (Кам’янець-Подільський Хмельницької обл.), “Донецькміськтепломережа”, “Харківські теплові мережі”, “Івано-Франківськтеплокомуненерго”, “ Миколаївоблтеплоенерго”, “Херсонтеплоенрго”, “Дніпротеплоенерго”, “Кіровоградтепло” і “Чернігівська ТЕЦ”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас