Яценюк розповів - як допомагатиме вітчизняному автопрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів - як допомагатиме вітчизняному автопрому

Кредит&Депозит
2374
Говорячи про державну підтримку машинобудівного комплексу, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив плани уряду щодо вітчизняного автопрому. Так, за словами Яценюка, Кабмін планує запропонувати програму пільгового кредитування як споживачів, так і автовиробників.
Глава уряду повідомив, що відбулися переговори з головою Нацбанку України щодо обсягів кредитування підприємств: “Ми усвідомлюємо, що відсоткові ставки дуже високі”, – зазначив він і підкреслив, що це пов’язано з високими очікуваннями інфляції, нестабільністю ринку України і відсутністю реального припливу іноземних інвестицій.
Яценюк назвав неприйнятною відсоткову ставку, “якщо ми беремо депозит 24% і віддаємо в реальний сектор економіки 30%”.
“Якщо ми отримаємо міжнародну фінансову допомогу, це дасть можливість стабілізувати валютообмінний курс, створити реальну подушку стабільності, залучати додаткових приватних інвесторів і змінювати відсоткову ставку”, – зазначив він.
“Сподіваюся, що після завершення переговорів з МВФ протягом місяця ми дамо конкретний інструмент, яким користуватимуться для отримання додаткового кредитного ресурсу за ставкою нижче, ніж сьогодні”, – резюмував Яценюк.
Нагадаємо, що 27 березня Верховна Рада прийняла закон, яким, зокрема, пропонується збільшити ставки акцизу на нові автомобілі і мотоцикли з об’ємом двигуна більше 0,5 л, встановити ставки акцизу на мотоцикли з двигуном до 0,5 л у розмірі EUR0,06 за 1 куб.см. Також підвищуються вдвічі ставки акцизу на кузови для великовузлового складання авто.
Негативну оцінку підвищенню акцизів дала і асоціація автоімпортерів, погіршивши прогноз авторинку в 2014 році до 140 тис. од. (на 30% менше, ніж у 2013-му).
Крім того, в першому читанні прийнято законопроект про скасування утильзбору, а в п’ятницю МКМТ опублікувала рішення про зменшення з 14 квітня спецмита на 33,3%.
Останнім часом держава почала надавати завзяту підтримку вітчизняним автоскладальникам. Останні ж вважають, що скасування утилізаційного збору, зниження спецмита не призведуть до зниження цін на автомобілі, тоді як підвищення ставок акцизного збору, в тому числі на кузови для промислового складання, однаково вдарить по імпортерах і виробниках і призведе до подорожчання авто.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас