Яценюк звернувся до жителів східних областей - через дестабілізацію ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк звернувся до жителів східних областей - через дестабілізацію ситуації

Казна та Політика
6041
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що на сході країни реалізується план з дестабілізації ситуації.
«Я хотів би звернутися, в першу чергу, до всіх жителів східних областей України. Всім абсолютно зрозуміло, що йде реалізація антиукраїнського, антидонецького, антилуганского і антихарківського плану. Плану з дестабілізації ситуації, плану з того, щоб іноземні війська перетнули кордон і захоплювали територію країни, чого ми не допустимо», – сказав він, відкриваючи засідання уряду в понеділок.
Яценюк висловив упевненість, що жителі цих регіонів хотіли б жити в єдиній країні.
«Будь-які інші заклики до федералізації є спробою знищення української державності і сценарієм, який написаний РФ, мета якого – розчленування і знищення України. І перетворення частини України на територію рабства під диктатом РФ. Цього не буде», – запевнив прем’єр.
Він переконаний, що Україна сама в змозі розібратися, як змінювати свою Конституцію і які повноваження віддавати регіонам. Прем’єр закликав жителів Сходу країни проявити відповідальність і зробити все, щоб зберегти цілісність України.
А.Яценюк також спростував інформацію про нібито відведення російських військ від українських кордонів.
«Фактично, ніхто ніяких військ не відводив», – підкреслив він, зазначивши, що дані про те, що Російська Федерація відвела свої війська від кордонів, є «нічим іншим, як поки що проявом ознаки того, що вони хочуть показати, що нібито вони відвели війська».
За словами А.Яценюка, війська перебувають у 30-кілометровій зоні від українського кордону.
Він також зазначив, що багатотисячні мітинги, які проводилися в східних регіонах ще місяць тому, «зникли», але зараз залишилося радикальне коло осіб чисельністю до півтори тисячі людей у кожній області «зі специфічним російським акцентом, які, координуючи свою діяльність зі спецслужбами іноземних держав, у неділю організували безлади і пройшли шляхом захоплення адмінбудівель і дестабілізації ситуації».
За його словами, перший віце-прем’єр України Віталій Ярема відправився в Донецьк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перебуває в Харкові.
На позачерговому засіданні уряду в понеділок він зазначив, що в ніч на понеділок владою було розроблено план дій у зв’язку зі спробами дестабілізувати ситуацію на сході України.
За словами Яценюка, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виїхав з цим планом у Харків, а перший віце-прем’єр Віталій Ярема – до Донецька.
Крім того, як написала на своїй сторінці в Facebook заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар, секретар РНБО Андрій Парубій та голова СБУ Валентин Наливайченко негайно вилітають до Луганська.
Нагадаємо, вчора, 6 квітня у східних областях гастролерами з РФ були захоплені кілька будівель ОДА та управлінь СБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас