Корпоративний сектор США поверне інвесторам $1 трлн - можливо, це рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпоративний сектор США поверне інвесторам $1 трлн - можливо, це рекорд

Фондовий ринок
460
Компанії, що входять в індекс S&P 500, в 2014 р. можуть повернути своїм акціонерам близько $1 трлн через виплату дивідендів або процедуру зворотного викупу акцій. Про це йдеться в дослідженні Goldman Sachs. Показник різко зріс порівняно з минулим роком, коли інвестори отримали лише $800 млн. “На процедуру зворотного викупу компанії, що входять в індекс S&P500, витратили $476 млрд. У 2014 році ми очікуємо, що компанії витратять на 23% більше – $587 млрд. Обсяг виплачених дивідендів в 2013 році становив $312 млрд, в 2014 році ми очікуємо зростання на 20% до $375 млрд”, – зазначив у своїй записці Стюарт Кайзер, стратег з Goldman Sachs.
Технологічні компанії витрачають на викуп акцій та дивіденди набагато більше коштів, ніж компанії з інших секторів. Експерти Goldman Sachs пояснюють це вкрай високими доходами, які зафіксували компанії цього сектора в останні роки.
За останній квартал сума, витрачена на викуп акцій, можливо, сягнула свого історичного рекорду, у всякому разі така оцінка Хварда Сільверблатт, головного аналітика S&P Dow Jones Indices. Точні дані будуть опубліковані на цьому тижні.
Втім, суми, що направляються на байбек, ймовірно, довго на такому високому рівні не протримаються. Інвестори будуть обирати компанії, які крім збільшення прибутку збільшують і продажі. А ось до компаній, які збільшують прибуток, вдаючись до байбеків, інвестори, швидше за все, повернуться спиною.
“Люди починають розумнішати: McDonalds і IBM протягом декількох років проводили байбеки, але акції стагнували. Люди хочуть бачити реальні доходи, реальні продажі”, – заявив Пол Нольте, портфельний керуючий Kingsview Asset Managemen. Тим часом, компанії продовжують залучати по $200 млрд на квартал і роблять це починаючи з 2012 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас