Паспортна революція: в Україні хочуть скасувати тимчасові обмеження на видачу закордонних паспортів і знизити вік для їх отримання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паспортна революція: в Україні хочуть скасувати тимчасові обмеження на видачу закордонних паспортів і знизити вік для їх отримання

Казна та Політика
5407
Державна міграційна служба України розробила законопроект, яким пропонує скасувати тимчасові обмеження на видачу паспортів для виїзду громадян України за кордон. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держміграції.
“Зокрема, йдеться про статтю 6 закону “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України”, якою встановлено підстави для тимчасових обмежень видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також тимчасових обмежень виїзду за межі України”, – йдеться в повідомленні.
Саме на виконання цієї статті, як наголошується, громадяни раніше змушені були подавати до підрозділів міграційної служби довідки про відсутність судимості та інші документи.
Держміграції пропонує відмовитися від перевірок на етапі видачі закордонного паспорта, виходячи з того, що перевірка обставин, які перешкоджають пропуску громадянина через держкордон України, проводиться працівниками прикордонної служби шляхом автоматичної перевірки наявності даних особи у відповідних базах даних.
“Здійснення ж будь-яких перевірок, крім ідентифікації особи, під час оформлення паспорта для виїзду за кордон не має ніякого сенсу, а лише затягує процес оформлення і створює додаткові навантаження на працівників ГТС України і створює передумови для корупційних діянь”, – додали в прес-службі.
Законопроект пропонує залишити обмеження на видачу закордонного паспорта лише у випадках оформлення дозволу на виїзд на постійне проживання за кордоном. Як очікується, у разі ухвалення законопроекту, термін оформлення закордонного паспорта міграційна служба зможе скоротити до 20 днів.
Крім зазначених змін, законопроектом пропонується видача закордонних паспортів з 16-річного, а не з 18-річного віку. “Це нововведення необхідне молоді, яка планує навчатися за кордоном. Оформлення проїзного документа дитини створює суттєві незручності для таких дітей через обмежений термін дії документа – 3 роки. Крім того, не всі держави визнають цей документ”, – зазначили в Держміграції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас