Газпром нафта обговорила з покупцями можливість переходу на розрахунки в євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром нафта обговорила з покупцями можливість переходу на розрахунки в євро

Фондовий ринок
998
Дочірня нафтовидобувна компанія Газпрому – Газпром нафта – переконалася, що 95% її контрагентів готові перейти в розрахунках з долара на євро. Про це повідомив журналістам голова компанії Олександр Дюков.
“Ми обговорили з нашими покупцями можливість переведення контрактів у євро. Практично всі – 95% покупців – підтвердили свою готовність перейти на розрахунки в євро. Тобто ми опрацювали можливість, і опрацювання показало, що це піддається реалізації”, – сказав він.
“Це говорить про те, що, в принципі, нічого неможливого немає. Але потрібно ще вивчити питання ефективності, ймовірності додаткових втрат. Поки що для мене особисто це питання є відкритим. Я не готовий сказати, що такий перехід здійсниться абсолютно безболісно і без втрат”, – сказав він, додавши, що вивчення питання переходу розрахунків у євро було власною ініціативою Газпром нафти.
Нагадаємо, раніше керуючий директор і головний економіст інвестиційної компанії Сбербанк CIB Євген Гавриленков заявив, що китайський юань в перспективі може зайняти місце третьої резервної валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас